3 kérdés 3 válasz

2021.09.08. 13:00

Megkapta első megyei kitüntetését Rákócziújfalu

Varga Józsefet, Rákócziújfalu polgármesterét kérdeztük.

Szoljon.hu

Nemzeti ünnepünkön Ifjúság barát önkormányzat címet vehetett át Rákócziújfalu. Mivel érdemelte ki a település ezt az elismerést?

– A falu életében a fiatalok jelentik a jövőt, a fejlődést, de a fennmaradást is. Önkormányzatunk minden lehetőséget megragad, hogy segítséget nyújthassunk a faluban élő ifjúság és szüleik számára. Fontos, hogy a családok településeink intézményeit válasszák, így erősítve a gyermekeik ide kötődő gyökereit.

Milyen intézkedésekkel, fejlesztésekkel próbálják a településen tartani a fiatalokat?

– Az elmúlt években elkészült az új bölcsődénk, de két játszóteret és a közösségi rendezvényeinknek helyet adó kemencésházat is használhatják a helyi lakosok. Megújult az óvodánk, az iskolában működő pecasuli is igen népszerű. De ifjú polgárőreink is vannak. Támogatást biztosítunk a bölcsőde-, óvoda- és iskolakezdéskor. A fiatal felnőttek önkéntes munkáért cserébe önkormányzati támogatással szerezhetnek jogosítványt. A nemrégiben átadott víztározót és környékét már most szívesen keresik fel a fiatalok és idősek egyaránt.

Hogyan fogadták a kitüntető címet?

– A település hetvenéves fennállása óta ez az első megyei kitüntetés, amit átvehettünk. Azt gondolom, hogy az elmúlt három év kemény csapatmunkájával érdemeltük ki. Közösen dolgozunk a képviselő-testület, valamint a civil szervezetek tagjaival, de a helyi intézmények vezetőivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában