galériával

2021.09.21. 19:58

Megújult az óvoda és a községi konyha Jászfelsőszentgyörgyön

Három hazai forrásból finanszírozott pályázat keretében összesen több mint hatvanmillió forintból kívül-belül megszépült az óvoda és korszerűsítették a községi konyhát a településen.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A munkálatokat nemrég fejezték be, a hivatalos átadására kedden került sor. Az ünnepi eseményen Farsangné Maczák Mariann intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Zelenai Tiborné polgármester a beruházás jelentőségét kiemelve arról beszélt, hogy ismét egy fontos mérföldkőhöz érkezett a település. Az önkormányzat ugyanis hosszú évek óta küzdött az óvoda és a konyha problémáival.

– Az épület első szárnya több mint hatvan éves, majd ahogy az igények nőttek úgy került sor a bővítésére. Idővel megépült a konyha, később pedig csoportszobával és tornaszobával gyarapodott az intézmény. A bővítés azonban nem járt együtt a meglévő épületrészek felújításával, ezért az utóbbi években folyamatosan jelentkeztek a problémák.

Elavult a fűtési rendszer, beázott a régi tető, a hatósági ellenőrzések során a konyhában egyre több hiányosságra derült fény.

Egyik legnagyobb problémánk az volt, hogy teljesen használhatatlanná vált a lefolyórendszer – részletezte a polgármester.

Elmondta azt is, hogy a felújításokra több pályázat biztosított lehetőséget. A Belügyminisztérium két pályázatán az óvodára harmincmillió, a konyhára pedig huszonötmillió forint támogatást nyertek. Ehhez az önkormányzat másfél millió forint önerőt biztosított.

A projekt során megvalósult a régi épületszárny tetőfelújítása, kicserélték a padlót, kifestették a helyiségeket és korszerűsítették a fűtést.

A konyhában a lefolyórendszer teljes cseréjére sor került. Ezenfelül belső felújítást végeztek és új eszközöket szereztek be. A Magyar Falu Programban ötmillió forintot kaptak az óvodaudvar fejlesztésére.

A településvezető köszönetet mondott mindenkinek a beruházások megvalósításáért. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán a megyei közgyűlés alelnöke egyaránt hangsúlyozta a gyermekintézmény fejlesztésének fontosságát, amely a jövő generációt, a nemzet gyarapodását szolgálja. Az ünnepséget az óvodások műsora színesítette. A szalagátvágást követően a megjelentek közösen tekintették meg a megszépült óvodát és konyhát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában