útinform

2021.09.24. 08:00

Mutatjuk, hogy a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

Cikkünkben összeszedtük a pénteken érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Az Útinform tájékoztatása szerint az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkákat végeznek a 406-os főúton, Abony elkerülő szakaszán. Október 1-jéig a főutat a 3-as km-nél teljes szélességében lezárták. A forgalmat egy párhuzamosan kiépített terelőútra irányítják, ahol a váltakozó irányú közlekedést jelzőlámpa szabályozza. Mindkét irányból torlódásra és megnövekedett menetőre számítsanak! Aki teheti, a 32-es és a 40-es főúton Abonyon keresztül kerüljön!

Megnyitották Tiszakürtnél az M44-es autóút új, 36-os jelű csomópontját, így ismét használható a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti szakasz. Az autóút 3 km-es új szakasszal bővült.

A 4-es főúton,

 • Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt, egy rövid szakaszon lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek, a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.
 • Törökszentmiklósnál, a 4-es és a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóúti szakaszra terelik át.
 • A 32-es főúton, Jászberény közelében, a 24-es km-nél új csomópontot alakítanak ki. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

  A 311-es főúton, Cegléden, a Jászberényi úton, a kertészet közelében kerékpárutat építenek. A 33-as km közelében, az M4-es autóút felől érkezők terelőúton juthatnak el a városközpont felé.

  A Jászladány és Tiszasüly közötti úton a 12-es és a 13-as km között a fél útpályát lezárták.

  Az érintett helyszíneket térképen is megnézhetik.

  Komp közlekedés:

  A Tiszán, Vezseny és Tiszaföldvár között újra jár a komp. Reggel 6-tól este 6-ig viszik át a járműveket. (09.21-től.)

  Kamion stop:

  A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 25-26.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

  Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában