Galériával

2021.09.25. 18:00

Rekordkísérlet: magasba emelték a gyerekeket Szolnokon is

A rekordkísérlet mellett a téren színes programokkal, koncertekkel, játékokkal és meglepetésekkel várták a gyermekeket.

Molnár-Révész Erika

20210925 Szolnok Az országos gyerekemelési rekordkisérlethez kapcsolódott Szolnok is, ahol a Tiszai hajósok terén emelték magasba a szülők a gyermekeiket Fotó Mészáros János Új Néplap

Közel kétszáz gyermeket emeltek egyszerre a magasba szombaton, pontban délelőtt tizenegy órakor a Tiszai hajósok terén. Idén először Szolnok is csatlakozott a „Gyereket a magasba!” nevű világrekord-kísérlethez, melyet négy évvel ezelőtt indított útjára a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

– Százkilencven gyerek és még nagyjából ugyanennyi szülő vett részt Szolnokon ezen a programon, az idei kezdeményezéshez négy várossal több csatlakozott mint korábban. Ennek az akciónak szimbolikus üzenete van. Azt üzenjük, hogy a gyerekeknél nincs fontosabb, a gyermek a legnagyobb érték, a boldogság forrása, és hogy családban élni jó – mondta Karacs Rita a Gyereket a magasba! program szolnoki szervezője.

Tavaly, és korábban több, mint tízezren vettek részt a programon az országhatáron belül, és azon kívülről is. A rekordkísérlet mellett a téren színes programokkal, koncertekkel, játékokkal és meglepetésekkel várták a gyermekeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában