Galériával

2021.09.28. 17:28

Közel százhúszmillió forintból újul meg a szolnoki Bacsó Nándor utca

Folytatódik a Tallinn városrész rehabilitációja.

Szoljon.hu

Nagyszabású felújítási munkálatok indultak a szolnoki Tallinn városrészen. Az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program részeként teljes hosszában újraaszfaltozzák a rossz állapotban lévő Bacsó Nándor utcát. Az utcában lakók közül többen is panaszkodtak már a közösségi oldalakon, mennyire nehéz gyalogosan közlekedni egy-egy esőzés után a kátyúban megállt víz miatt. A sok bosszankodás azonban hamarosan a múlté lehet.

A rekonstrukciós munkálatok kormányzati forrás biztosításával, mintegy 117 millió forintból valósulnak meg, melynek során a teljes pályaszerkezetet és az útszegélyeket is lecserélik. Ezen kívül felújítják a víznyelőket és a folyókákat is. Az intézmények és garázsok megközelítése érdekében a kivitelezés két ütemben zajlik, ennek köszönhetően nincs szükség útlezárásra.

A munkálatok szeptember közepén kezdődtek, és várhatóan november közepéig tartanak majd. A régi betonborítást már felbontották, jelenleg a tereprendezés zajlik.

A felújítások ezzel még nem fejeződnek be. Október végén, szintén a Bacsó Nándor utcánál, 189 millió forintos uniós forrásból az útszakasz teljes hosszában megkezdődik a járdák felújítása, valamint a Balogh Béla útnál lévő áruház mögötti parkoló és a Bacsó Nándor utca másik végén található buszforduló felújítása is megtörténik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában