üzenet a biztonságért

2021.09.25. 07:00

Tánccal hívták fel a figyelmet Szolnokon a megelőzés fontosságára

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a megelőzés fontosságáról tartott előadást mintegy négyszáz szolnoki középiskolásnak a New-Step Fitnesz és Táncstúdió közreműködésével szeptember 24-én, Szolnokon.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A rendezvényen részt vett Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság, Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, valamint meghívást kapott minden megyei rendőr-főkapitányság megelőzési munkatársa is – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Üzenet a biztonságért című megújult produkcióban a táncosok több, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos témát is feldolgoztak és mutattak be a fiatalok szemszögéből, például az iskolai zaklatásról, családon belüli erőszakról, szerhasználatról, diszkóbalesetekről, a láthatóságról, valamint a biztonságos közlekedésről. Egy-egy téma bemutatása torokszorító pillanatokat okozott felnőttnek, diákoknak egyaránt. A megelőzési szakemberek minden táncos előadás után megszólították a nebulókat, így interaktív módon tudták felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egymásra való odafigyelésre.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendezvény előtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal valamint a „Kapcsolj” közlekedésbiztonsági baleset-megelőzési programsorozat standja várta az érdeklődőket, akik virtuális játékok útján tesztelhették, avagy bővíthették közlekedésbiztonsági ismereteiket.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában