szolnok

2021.09.01. 07:38

Új helyszínen rendezik meg a civil kavalkádot

Nagykorú lett a Civil Kavalkád: a rendezvényt 2003 óta szervezik meg a civilek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Központ (korábban CIC) 2007-től vette át a szervezést, évről évre fejlesztve a programkínálatot. A Szolnok Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó kavalkád szombaton új helyszínen, a Kossuth téren várja az érdeklődőket.

Kovács Berta

Civil Kavalkád a Szapáry úton, 2017.

Fotó: Mészáros János

Dr. Molnár Beátától, a központ vezetőjétől megtudtuk, az idei rendezvény különlegessége, hogy a járványhelyzet után ez az első olyan alkalom, ahol a megyei civilek találkoznak, és ismét bemutatkoznak a lakosságnak.

Rekordszámú – összesen nyolcvanhárom kiállító – fogadta el a meghívást.

A szervezők számos újdonságról is gondoskodtak ebben az esztendőben. Érdemes lesz meglátogatni például a Kézművesek ligetét, ahol a kecskesajttól kezdve a sült teán és bonbonokon át, a különféle népművészeti alkotásokig a legkülönfélébb termékekkel ismerkedhetnek meg, egy egyesület pedig közös festésre várja az érdeklődőket.

Az egész napos színpadi programok során a népi hagyományoktól a modern művészetekig, sportbemutatókig produkciók széles palettáját kínálják a látogatóknak.

Ebéd után pedig a RepTárban tartják meg a civil fórumot, melyre Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is hivatalos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában