Tiszaföldvár

2021.10.19. 19:21

Az elmúlt évek eredményeiről is beszélt az államtitkár a fórumon

Zsigó Róbert, családokért felelős államtitkár és Boldog István, a térség országgyűlési képviselője közösen tartott sajtótájékoztatót a városi művelődési házban.

P. P. N.

Zsigó Róbert

Fotó: PPN

A térségben is megkezdődött az elmúlt hetekben a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírásgyűjtés. Az ehhez kapcsolódó fórum előtt Zsigó Róbert, családokért felelős államtitkár és Boldog István, a térség országgyűlési képviselője közösen tartott sajtótájékoztatót kedden a városi művelődési házban.

– Azért hívtuk az embereket ide, hogy emlékeztessük őket, honnan is indultunk 2010-ben. Ne felejtsük el, hogy akkor egy csőd szélén, kiszolgáltatott helyzetben álló országot vettünk át. Eladósodott az állam, az önkormányzatok, de még az emberek is – tekintett vissza Zsigó Róbert államtitkár.

Hozzátette: 2010 után az emberekkel közösen kezdték el rendbe tenni az országot, megerősíteni a gazdaságot.

Zsigó Róbert
Fotó: PPN

– Mára elmondhatjuk, hogy egymillió munkahelyet teremtettünk, Európában egyedülálló családtámogatási rendszert és otthonteremtési programot indítottunk el. Nyugdíjprémiumot tudunk fizetni az időseknek, hiszen szeretnénk, ha a gazdasági eredményekből ők is részesülnének. Szeretnénk visszavezetni a tizenharmadik havi nyugdíjat, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány vett el tőlük. De megvédtük a határainkat a bevándorlóktól, és még nemzetpolitikában is példátlan eredményeket értünk el – sorolta Zsigó Róbert.

– Azt tudjuk mondani, hogy az elmúlt tíz-tizenkét esztendőben elvégzett munka sikeres, ezt kell megvédenünk a következő választásokon – hangsúlyozta az államtitkár.

Boldog István a térség országgyűlési képviselője hozzáfűzte: a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírásgyűjtés és a meghirdetett fórum célja is az, hogy emlékeztessék az embereket arra, mi történt Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt. Ezzel együtt arra is felhívják a figyelmet, hogy ki az igazi főnök.

– Aki nyomon követte az elmúlt hetek előválasztási fordulóit, tisztán láthatja, hogy a helyzetnek egyetlen győztese van, maga Gyurcsány Ferenc, aki hétfőn be is jelentette, hogy a következő parlamentben a Demokratikus Koalíció lesz a legerősebb frakció. Magyarország többsége viszont nem ért vele egyet – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a nyolcvanezres térségből az előválasztáson valamivel több mint négyezren vettek részt, ugyanezen időszakban a Fidesz által szervezett aláírásgyűjtésen tizenötezer választópolgár szavazott bizalmat a jelenlegi kormányzásnak.

– Fontosnak tartom, hogy mindenkihez eljussunk, mindenkinek elmondhassuk véleményünket és meg is hallgassuk őket. Sokakban merülnek fel kérdések, elbizonytalanodások, de igazából semmi nem történt csak Gyurcsány Ferenc az egyik sakkfiguráját egy másikra cserélte. Azt gondolom, hogy itt mi vidéken a legtöbben értjük ezt, ezért is gondolom, hogy ennyien támogatnak minket – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában