közmeghallgatás

2021.10.11. 07:00

Az ingyenes étkeztetés is szóba került Tiszasülyön

Az önkormányzati választások óta először tartottak közmeghallgatást Tiszasülyön. A művelődési házban szerdán megtartott fórumot nagy érdeklődés övezte. Első napirendi pontként a polgármester és a képviselők adtak számot a közel két év alatt végzett munkáról.

Kovács Berta

Forrás: Shutterstock

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője is beszámolót tartott. Ezt követően a lakosságtól érkező kérdéseket, felvetéseket tárgyalták meg.

A helyieket olyan kérdések foglalkoztatták, mint például megoldható-e a mindenki számára az ingyenes iskolai étkeztetés. Ezt egyébként három hónapon át az önkormányzat idén már biztosította is. Panasz volt a gazos portákra, rákérdeztek, hogy az annak idején nem végig leaszfaltozott Széchényi utat befejezik-e, a nemrég telepített fák közül pótolják-e azokat, amelyek nem eredtek meg, illetve lesz-e újabb lomtalanítás. A főúton gyakorta jellemző gyorshajtás is felmerült megoldásra váró problémaként.

Nagy az érdeklődés a szállodaépítést, kikötőlétesítést is magában foglaló turisztikai projekt iránt, melyhez a megvalósíthatósági tanulmány már elkészült, a továbbiakhoz pedig újabb pályázati forrásokra van szükség.

A buszközlekedés kapcsán felvetődött, hogy szükség lenne egy Besenyszög–Tiszasüly–Szolnok körjáratra, nagyon körülményes és időigényes ugyanis az egyébként csak húsz kilométerre lévő Besenyszög megközelítése. Volt, aki az esetleges menetrendi módosítást is felvetette, mivel az eddigi nem mindenkinek illeszkedik a munkaidejéhez. Ezzel kapcsolatban készül majd egy lakossági igényfelmérés, ez alapján döntenek, kérvényezzék-e a változtatást a Volánnál.

Szó esett a korábban vitákat kiváltó népkonyha indításáról is, melyről azóta kiderült, hogy a lakosok pozitívan fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában