Szolnok

2021.10.02. 13:00

Befejeződött az ejtőernyős alapkiképzés, fegyverekkel is ugrottak

Az első ejtőernyős ugrást nyolcszáz méterről, a továbbiakat pedig még alacsonyabbról, mindössze ötszáz méterről hajtották végre.

Munkatársunktól

Forrás: honvedelem.hu

Ejtőernyős alapkiképzés zajlott az elmúlt napokban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison – adta hírül a Honvédelem.hu szakportál. A tájékoztatás szerint a Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoport szervezésében megvalósult kiképzésen az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred ejtőernyős beosztású katonái, valamint a NATO Flying Training in Canada (NFTC) programba tartó hajózójelöltek vettek részt.

Az ejtőernyősjelöltek a kéthetes földi felkészítés alatt nem csak az ejtőernyő használatának szabályait tanulták meg, hanem a teherzsákkal és fegyverrel történő ugrások biztonságos módszereit is elsajátították. Az első ejtőernyős ugrást nyolcszáz méterről, a továbbiakat pedig még alacsonyabbról, mindössze ötszáz méterről hajtották végre.

A képzés végén, a sikeres kiképzés elismeréséül dr. Hegedűs János ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnöke okleveleket és ejtőernyős szárnyakat adott át a résztvevőknek a minap – tudtuk meg a szakportál tudósításából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában