Elismerés

2021.10.02. 07:00

Díjazták a kisújszállási városvédők munkáját

A Piculás Civilházban átadták az egyesület Gaál Kálmán Díját.

Daróczi Erzsébet

KÉP: Idén a Gaál Kálmán Díjat Nagy István és Ari Géza kapta

Forrás: Beküldött fotó

A Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület a napokban tartotta az áprilisban elmaradt Műemléki világnapi programsorozatát, kapcsolódva a Kulturális Örökség Napjaihoz. A Rézműves utca 1. szám alatti, helyi védelem alatt álló, felújított, hagyományos nagykunsági gazdaház falán védettségi táblát helyeztek el.

Idén a Gaál Kálmán Díjat Nagy István és Ari Géza kapta
Fotó: Beküldött fotó

Tatár Zoltán elnök köszöntője után az épület történetét dr. Ducza Lajos tiszteletbeli elnök ismertette, a táblát Nagy Anikó, az épület tulajdonosa és Kecze István polgármester leplezte le. Ezután a Kálvin parkban koszorút helyeztek el Gaál Kálmán városépítő polgármester szobránál, majd a Piculás Civilházban átadták az egyesület Gaál Kálmán Díját.

Ari Géza az egyesületben végzett több évtizedes, példaértékű, szerteágazó munkájáért, Kisújszállás szellemi értékeinek felkutatásáért, Nagy Istvánt pedig az egyesületben végzett példaértékű, szerteágazó munkájáért, Kisújszállás tárgyi értékeinek megőrzéséért, gyarapításáért részesült az elismerésben.

A műsorban közreműködött Keller András, az Alapfokú Művészeti Iskola tanára, majd „Ahogy tagjaink látják…” fotókiállítás-sorozat részeként Kása Attila titkár elevenítette fel képekben a nyári kirándulás emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában