szolnok

2021.10.20. 13:15

Elővigyázatosságból lehet csak hátul bemenni a Hetényi Géza Kórházba

Külön betegbejáratot és külön dolgozói bejáratot jelöltek ki. Nem véletlen a változás.

Molnár-Révész Erika

0110502,kórház,hetényi,épület,szülészet,kórterem,0429

Fotó: Mészáros János

Több szolnoki olvasónk is felkereste hírportálunkat azzal az észrevétellel, hogy a Hetényi Géza megyei kórházban csak a hátsó bejáraton, vagyis a hétemeletes épületnél lehet bemenni az intézménybe. Az egyik hölgy mozgásában korlátozott, nyolcvanhét éves édesanyját szállította be kardiológiai vizsgálatra.

Olvasónk elmondása szerint az első, vagyis a főbejáraton sem autóval, sem gyalog nem engedték be őket, így hátra kellett menniük a hétemeletes épülethez, hogy onnan közelítse meg a szinte mozgásképtelen idős hölgy a kardiológiát.

Az okokról, illetve arról, hogy mióta áll fenn ez a helyzet, megkérdeztük a kórházat, továbbá az iránt is érdeklődtünk, milyen megoldást tud kínálni a mozgáskorlátozott vagy járásképtelen betegeknek a kórház ebben a helyzetben.

– A veszélyhelyzetre való tekintettel intézményünk a biztonságos betegellátás érdekében úgy döntött, hogy az előtriázs, vagyis az előzetes állapotfelmérés szabályait akkor tudja leghatékonyabban betartani, ha külön betegbejáratot és külön dolgozói bejáratot jelöl ki – válaszolta kérdésünkre Piroska Miklós, a Hetényi Géza kórház főigazgatója.

– Az intézményi adottságok alapján – figyelembe véve a beáramló beteglétszámot – a hétemeletes épület nagy aulája felel meg ennek a célnak. Az épület előtt és mellett parkoló található, a mozgáskorlátozottak részére kialakított feljáró biztosított. Az épület aulájában, ahol a biztonsági szolgálat kollégái segítik a tájékozódást, ülőkocsik vehetők igénybe, segítve ezzel a mozgáskorlátozottak eljutását a megfelelő rendelésekre – részletezte válaszában a kórházvezető. Hozzátette, a fokozott elővigyázatosság a betegek és a dolgozók biztonsága érdekében a járványhelyzet ideje alatt fennmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában