Fejlesztés

2021.10.15. 14:00

Emelőkosaras járművel gazdagodott a kőtelki tűzoltó egyesület

Ötmillió forintot fordíthattak az új emelőkosaras jármű vásárlására.

Rimóczi Ágnes

Diákok is megismerkedhettek a járművel

Forrás: Beküldött fotó

Megérkezett a régen várt jármű a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez. A Tisza-parti településen működő szervezet korábban sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében, ötmillió forintot fordíthattak az új emelőkosaras jármű vásárlására.

– A meglévő támogatáshoz aztán szomszédos települések önkormányzataitól is kaptunk segítséget, településünk alpolgármestere, Váradi József pedig felajánlotta az egész éves tiszteletdíját. Hálásak vagyunk a támogatásokért, azok segítségével vásárolhattuk meg az új autót. Az 1998-as évjáratú Mercedes gyártmányú gépjármű mintegy nyolcmillió forintba került, s Németországból hoztuk kis falunkba – mondta el Márkus Imre.

Diákok is megismerkedhettek a járművel
Fotó: Beküldött fotó

A Kőteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka kiemelte, az emelőkosaras járművel lehetőség lesz például veszélyes fák eltávolítására, illetve viharkárok elhárítására, de sok más esetben is segíti majd az öt települést – Tiszasüly, Kőtelek, Hunyadfalva, Nagykörű és Csataszög – ellátó, önállóan beavatkozó szervezetként működő egyesület munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában