galériával

2021.10.01. 17:28

Értékes sporteszköz- és orvosi adomány érkezett Karcagra

A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör menetrend szerinti járata megérkezett Karcagra – mondta Fodor Gusztáv lelkész, a kör elnöke, aki pénteken két adományt is hozott.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör egymillió forint értékű orvosi eszközzel ajándékozta meg a Kátai Gábor Kórházat. Utóbbi további egymillió forint értékű sporteszközt is ajándékozott a Karcagi Sportegyesületnek, ezzel támogatva a sport életet.

A kórháznak nagyon értékes elektromos műtőágyakat és rengeteg hasznos orvosi segédeszközt hoztak, amit Nagy Attila Csaba, a kórház gazdasági vezetője örömmel vett át, s mint fogalmazott, a sok orvostechnikai eszköz és a mindennapi munkát segítő anyagok könnyítik a kórház működését azzal, hogy ezeket már nem kell beszerezniük és gördülékenyen tudják szervezni a munkát az osztályokon a betegek érdekében.

A két műtőágy is jókor érkezett, hiszen több műtőegységgel rendelkeznek, ezeknek az eszközöknek a karbantartása pedig alapvetően jelentős költség, így jó, ha van tartalék, amit ilyen esetekben tudnak majd használni.

– Csak köszönetünket fejezhetjük ki újfent, hiszen ez már a sokadik adomány, amelyet a Tisza-tavi Polgári Kör, illetve a Református Szeretetszolgálaton keresztül került városunkba – mondta Szepesi Tibor polgármester, aki szerint a kórház és a KSE egy-egymillió forint értékű adománya segíti a megfelelő ellátást, s a jobb körülményeket az egészségügy- szociális és sport területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában