Szolnok

2021.10.21. 17:28

Harmincmilliárd forintból épülhet meg a Csáklya úti híd és az elkerülő

Döntés született a Csáklya úti új belvárosi híd kinézetéről szóló szavazással kapcsolatban.

Szoljon.hu

A győztes koncepció

Forrás: Szalay Ferenc Facebook oldala

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, október 15-én tájékoztatott arról közösségi oldalán, hogy a szolnokiak kezében a döntés, hogyan is nézzen ki az új, Csáklya úti híd. Az új átkelő megépítése óriási jelentőséggel bír majd Szolnok közlekedésében.

A szavazás eredményéről " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videós bejegyzés formájában jelentkezett a város első embere.

– Kedves szolnokiak, óriási köszönet a rengeteg szavazatért, illetve azért, hogy ilyen sokan gondolkodtunk közösen a megyeszékhely talán egyik legfontosabb fejlesztéséről, hiszen ha Csáklya úti híd, illetve a hozzá tartozó szandai elkerülő megépül, biztos vagyok benne, hogy ezek a fejlesztések a következő ötven, akár százévre is meghatározhatják a város közlekedési kultúráját és lehetőségeit – kezdte Szalay Ferenc.

A győztes koncepció
Fotó: Szalay Ferenc Facebook oldala

Elmondta, a híd tervező csapata öt lehetőséget mutatott be a városvezetésnek, ők pedig úgy gondolták, hogy kikérik a lakosság véleményét, kinek melyik tetszik a legjobban, melyiket tartják a legalkalmasabbnak.

A verseny rendkívül szoros volt a hármas és a négyes híd között, végül utóbbi nyerte el leginkább a szolnokiak tetszését.

A polgármester szót ejtett a beruházás anyagi vonzatáról is.

– A híd tervezése másfél milliárd forint lesz, ez a forrás rendelkezésünkre áll. A híd összességében, a közel tíz kilométer hosszú szandai elkerülő úttal együtt megközelítőleg 30 milliárd forint nagyságrendű költségvetést tudhat magáénak – zárta Szalay Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában