ítélet

2021.10.18. 10:29

Hét év fegyházat kapott a kisúji idős házaspárt kifosztó férfi

Még 2014-ben rabolta ki otthonában az ismerős idős házaspárt a férfi, egyiküket bántalmazta is.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki még 2014-ben, egy júliusi éjszakán tört be egy általa ismert, idős és beteg házaspár kisújszállási otthonába, majd a zajra felriadó háziakat fenyegetve, egyiküket bántalmazva húszezer forint készpénzt zsákmányolt – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék tájékoztatásából. Az elkövető évekig nem került a hatóságok látókörébe, végül, csaknem négy évvel később, 2018 májusában vették őrizetbe. Következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését, alibit próbált kreálni, de a házban hagyott ujjlenyomatai és vérnyoma is „ellene vallottak”.

Az ügyben 2020. február 21-én emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság egy előkészítő ülést és négy tárgyalást tartott az ügyben, majd 2021. április 26-án ítéletet hirdetett. A büntetlen előéletű férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt hét év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2021. szeptember 29-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában