akció

2021.10.30. 07:00

Kétszázötven zsák szemetet gyűjtöttek össze Kisújszálláson

A felnőttek mellett általános és középiskolás diákok is csatlakoztak az országos akcióhoz.

D. E.

Sokan vettek részt a szemétszedési akcióban

Forrás: Beküldött fotó

A Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület is csatlakozott az országos Te Szedd! akcióhoz. Mint Kása Attila egyesületi titkártól megtudtuk, az október 18-án szervezett köztisztasági napon soha nem látott létszámú önkéntes, összesen 206 jelentkező vett részt. A százhatvan általános iskolás mellett négy középiskolai diák és negyvenkét felnőtt csatlakozott az akcióhoz.

A szervezőmunkában a városvédők mellett nagy segítséget jelentett az általános iskolák pedagógusain keresztül az intézményeik aktív közreműködése is. A három óra alatt 250 zsákban mintegy 2340 kiló hulladékot, illegálisan elhelyezett „szemetet” gyűjtöttek össze.

A Nagykert és Lógókert melletti terület, a Villanyház környéke, onnan a régi 4-es út, a Bittner falutól az EPOSZ felé vezető út, a vasúti felüljáró és a régi 4-es út a Vadászcsárdáig, valamint a város határában a vadőrök tájékoztatása alapján szennyezett területek voltak a mostani akció célpontjai.

– Ez egyrészt nem kis teljesítmény, másrészt elszomorító, hogy a lakosság ennyire nem törődik környezetével, és szándékosan okoz kárt. Emellett sok átutazó is itt dobálja ki az út mellé a szemetét – sorolta Kása Attila, aki megköszönte a résztvevők munkáját, az önkormányzat anyagi támogatását, illetve a mezőőrök és a közterület-felügyelők aktív közreműködését is.

Sokan vettek részt a szemétszedési akcióban
Fotó: Beküldött fotó

A szemétgyűjtés biztonságát és hatékonyságát a Te Szedd! program zsákokkal, kesztyűkkel és az összegyűjtött hulladék elszállításával, egy kft. autóbuszok biztosításával, az Arany János Általános Iskola pedig gyümölcs és üdítő felajánlásával, láthatósági mellények biztosításával támogatta.

A Petőfi Vadásztársaság hivatásos vadászainak munkájával, szállítójárművek biztosításával, a kisújszállási rendőrőrs láthatósági mellényekkel, a Közútkezelő Kht. kisújszállási üzeme logisztikai segítségnyújtással segítette a városvédők munkáját, tudtuk meg Kása Attilától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában