Rekonstrukció

2021.10.16. 07:04

Megszépül a kisújszállási Piculás Civil Ház

A jelentős anyagár-emelkedés miatt a pályázati összeget ki kell egészíteni.

Daróczi Erzsébet

Elkezdődött a Piculás Civil Ház tetejének felújítása

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület székhelye, a Piculás Civil Ház számtalan rendezvény helyszíne. A város kiemelten védett épülete mára rossz állapotba került. Nagy Lajos alelnöktől megtudtuk, az egyesület költségvetéséből az elmúlt években több belső és külső felújítási munkát elvégeztek, de mostanra elkerülhetetlenné vált az épület teljes körű felújítása (szigetelés, a tetőszerkezet javítása, cserepezése a fő- és melléképületen, illetve a megdőlt torony szerkezetének helyreállítása és a homlokzat teljes rekonstrukciója).

Több helyről is kértek árajánlatot a munkálatokra, ám az meghaladta az egyesület anyagi lehetőségeit. Felhívásukra több felajánlás is érkezett a felújításra. A Miniszterelnökséghez beadott pályázatuk százszázalékos, hétmillió-kilencszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, így elkezdődhetett a főépület teljes tetőszerkezetének felújítása.

Elkezdődött a Piculás Civil Ház tetejének felújítása
Fotó: Daróczi Erzsébet

A jelentős anyagár-emelkedés miatt a pályázati összeget ki kell egészíteni, hogy a tervezett munka elkészülhessen, így bíznak az újabb adományokban a városvédők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában