programok

2021.10.22. 06:58

Így emlékeznek ’56 hőseire a jászkunsági városok

Megyeszerte ünnepségekkel, koszorúzásokkal emlékeznek az 1956. október 23-án kitört forradalom és az azt követő szabadságharc hőseire a hétvégén. A Kuruc Hagyományőrző Egyesület tagjai például pénteken délelőtt tartják megemlékezésüket a rákóczifalvai ’56-os emlékhelyen.

Munkatársunktól

Fotó: Mészáros János

Szolnok:

Szombaton a reggeli koszorúzások után, tíz órakor kezdődik a megyeszékhely emlékezőműsora az Ötvenhatosok Emlékparkjában. Egyházi megemlékezést tart Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, ünnepi beszédet mond Szalay Ferenc polgármester. Tizenhét órától emlékvetítésre várják a közönséget a TISZApART Moziba.

Jászberény:

Ünnepi szentmisét tartanak szombaton kilenc órakor a ferences templomban, majd negyed tízkor kezdődik a városi megemlékezés az 1956-os emlékműnél.

Törökszentmiklós:

Szombaton tíz órakor tartják a városi ünnepséget az Életfa emlékműnél, majd tizenöt órakor megnyitják a XXIV. Alföldi tájak, emberek című fotókiállítást az Ipolyi Közművelődési Központban.

Karcag:

A Nagykunság fővárosában már pénteken megtartják az ünnepségeket. Az országzászló felvonása után tíz órától ünnepi istentiszteletre hívják a vendégeket a református templomba. Délután három órakor pedig ünnepi műsor kezdődik a Déryné Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában