Magyar Szabadságharcok Háza

2021.10.24. 07:00

Messziről is érkeznek látogatók a falvai egyesülethez

A projektre a Kuruc Hagyományőrző Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatást.

Kovács Berta

Gyakori kép: zászlókkal vonulnak a diákok a parkba

Forrás: Beküldött fotó

Még tart a Magyar Szabadságharcok Háza kialakítása Rákóczifalván, de már így is vonzott más megyéből is érdeklődőket.

A projektre a Kuruc Hagyományőrző Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatást, hogy székhelyük átalakításával biztosítsanak helyet három történelmi eseménynek, a szabadságharc emlékeinek és a kapcsolódó programoknak.

Gyakori kép: zászlókkal vonulnak a diákok a parkba
Fotó: Beküldött fotó

A napokban a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum kilencedik-tizedik osztályos tanulói – pont ötvenhatan – látogattak el hozzájuk, hogy felkeressék az ’56-os emlékhelyet.

A diákok felvonultak, az egyesület tagjai megidézték számukra a forradalmi eseményeket, többek között az egyesület korábban elkészített ’56-os hangjátékával, majd a diákok koszorúztak és megtekintették a kiállítási teremben elhelyezett tárgyakat és írásos dokumentumokat.

Terenyei Attila egyesületi elnök elmondta, működik iskolai projektjük is dr. Kállai Mária fővédnökségével, ezt a programot is annak részeként tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában