beruházás

2021.10.21. 13:25

Működésbe lépett az ipari park vizét biztosító telep Szolnokon

Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep. A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt.

P. Pusztai Nóra

A jelenlévőket körbe is vezették a telepen

Fotó: Mészáros János

A Szolnoki Ipari Park Kft., mint a megyeszékhely iparterületének üzemeltetéséért felelős szervezet 2017-ben nyújtotta be pályázatát az ipari víz és szennyvíz hálózatának fejlesztésére. A saját rendszer megvalósítása növeli a kapacitást, így biztosítva a további cégek telepedési lehetőségét.

A jelenlévőket körbe is vezették a telepen
Fotó: Mészáros János

– A városi foglalkoztatás biztonságának egyik legfontosabb beruházása a jelenlegi. Az ipari parkban működő vállalkozások eddig is tudták végezni a dolgukat, a kiszolgáltatottság viszont nap mint nap tetten érhető volt. Egy olyan bázis kellett kiépíteni, ami függetleníti az ipari parkot, saját kezébe veszi az ipari víz biztosítását, szennyvíz elvezetését – fejtette ki Fejér Andor alpolgármester.

Andrási Imre, Szolnoki Ipari Park Kft ügyvezető igazgatója a rendezvényen röviden vázolta a rendszer működését, majd körbe is vezette a jelenlévőket a telepen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában