megújuló energia

2021.10.28. 17:30

Napelemre pályázik a jászszentandrási óvoda

A pályázat célja, hogy a kicsik megismerjék a megújuló energiát és megtanuljanak tenni a globális felmelegedés ellen.

Illés Anita

Napelemes rendszert nyerhet a jászszentandrási Gyermekvilág Óvoda a Naplopók a globális felmelegedés ellen című pályázaton, melyet egy napelemrendszerek telepítésével foglalkozó cég hirdetett meg. A pályázat célja a megújuló energiák játékos megismertetése és a globális felmelegedés elleni tartós tevékenységre való nevelés elősegítése.

A videópályázatra a Gyermekvilág Óvoda saját történettel, A Nap vándorlása című mesével jelentkezett. Ebben bemutatják a Napocska csoportba járó gyermekek varázslatos találkozását a Nappal, mely vándorlása során Jászszentandrásra is ellátogatott. Örömmel számolt be arról, hogy több napelemes épületet fedezett fel a településen. Megújuló energiát használt például a községháza, az orvosi rendelő és a bölcsőde is.

Ahhoz, hogy napelemrendszer kerüljön az óvoda épületére is, nyerni szeretnének a pályázaton és várják az ehhez szükséges lájkokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában