nem jogerős ítélet született

2021.11.09. 15:30

Bezárta és órákig bántalmazta a szobafestőt egy férfi Jászberényben

Azért bántotta, mert állítólagos ígéretével ellentétben nem festett ki nála és ezért mással kellett elvégeztetnie a munkát.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Első fokon, nem jogerősen lezárult annak a negyvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki egy jászberényi családi házban csaknem két órán át fogva tartott, és ezalatt folyamatosan bántalmazott egy szobafestőt – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék tájékoztatásából.

A férfi azért bántalmazta a szobafestőt, mert az állítólagos ígéretével ellentétben nem ment festeni hozzá, így neki mással kellett elvégeztetnie a munkát.

Azt mondta, ezzel nemcsak bosszúságot, de 150 ezer forint kárt is okozott neki, és csak akkor volt hajlandó elengedni a sértettet, amikor a nála lévő összes készpénzt átadta, és megígérte, hogy a fennmaradó „tartozását” is kifizeti majd. A festő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Szolnoki Törvényszék október 28-án meghozott ítéletében emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit

hét év fegyházra ítélt és hét évre eltiltott a közügyektől.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában