KUNSZENTMÁRTON

2021.11.16. 17:41

Bronzba öntött lábnyom jelzi a zarándokút kiindulópontját

A kunszenti templomkertet díszíti a lábnyom.

P. Pusztai Nóra

A templomkertet díszíti a minap felavatott lábnyom

Fotó: P. P. N.

A tiszazugi város templomkertjében helyezték el Szent Márton bronzba öntött lábnyomát.

– A Szent Márton európai kulturális útvonal azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet a kontinens egyik legnagyobb szentjére. A jelképes lábnyommal azokat a helyeket jelöljük meg, melyek valamilyen szempontból fontosak – hangsúlyozta Orbán Róbert, a Szent Márton európai kulturális útvonal hazai képviselője, aki Szombathelyről érkezett Kunszentmártonba péntek délután.

A templomkertet díszíti a minap felavatott lábnyom
Fotó: P. P. N.

A Kárpát-medencében többek között a pozsonyi Szent Márton-dómban, a Pannonhalmi Főapátságnál, Szombathelyen, a csángóföldi Forrófalván, Taron és most Kunszentmártonban is helyet kapott bronzba öntött lábnyom.

– Városunk a kilencedik a sorban. Innen indul az alföldi Szent Márton-zarándokút, ami száztíz kilométeren keresztül kanyarog a Tisza mentén, tizenkét települést érintve. A Szent Márton Alapítvány gondozza ezt a szakaszt – fejtette ki Kovács Tibor, az alapítvány elnöke. A jövőben a zarándokút végpontjára, Tiszapüspökibe is kerülhet egy lábnyom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában