Zarándokút

2021.11.12. 19:58

Bronzba öntötték Szent Márton lábnyomát Kunszentmártonban

A közeljövőben az alföldi zarándokút végpontjára, Tiszapüspökibe is kerülhet egy lábnyom.

P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

A templomkertben helyezték el Szent Márton bronzba öntött lábnyomát péntek délután.

– A Szent Márton európai kulturális útvonal azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet a kontinens egyik legnagyobb szentjére és a hozzá kapcsolódó egyházi és világi emlékekre. A jelképes lábnyommal, azokat a helyeket jelöljük meg, amelyek valamilyen szempontból fontosak – hangsúlyozta Orbán Róbert, a Szent Márton Kulturális út Magyarország képviselője, aki Szombathelyről érkezett a tiszazugi városba.

A Kárpát-medencében többek között a pozsonyi Szent Márton dómba, a pannonhalmi apátságnál, Szombathelyen, a csángóföldi Forrófalván, Taron és most Kunszentmártonban is helyet kapott bronzba öntött lábnyom.

– A mi városunk a kilencedik a sorban. Innen indul az alföldi Szent Márton zarádokút, ami száztíz kilométeren keresztül kanyarog a Tisza mentén, tizenkét települést érintve. A Szent Márton Alapítvány gondozza ezt a szakaszt – fejtette ki Kovács Tibor, az alapítvány elnöke. Hozzátette: a közeljövőben az alföldi zarándokút végpontjára, Tiszapüspökibe is kerülhet egy lábnyom.

Fotó: P. Pusztai Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában