Program

2021.11.30. 19:00

Egy rejtély részesei lehetnek a szolnoki könyvtárba látogatók

Az egész napos családi programon beöltözött fiatalok fogják segíteni a résztvevőket.

Köllő Judit

Egy egész napos családi krimiprogrammal készül a Verseghy Ferenc Könyvtár. Az ötlet Kovács Györgyi könyvtáros fejéből pattant ki, a terv megvalósításához pedig számos fiatal csatlakozott.

– Még pontos dátummal nem szolgálhatunk, de jövő májusban szeretnénk megvalósítani – meséli Szabó Péter könyvtáros. – A tervek között biztosan szerepel egy rejtély, melynek bárki részese lehet a könyvtárba lépés után.

Az ifjúsági részleg könyvtárosai számos fiatal segítségével hozzák létre ezt a programot, amellyel pályáztak a Erzsébet Nóvum díjra is, ahol a legjobb öt közé került az elképzelésük.

– Az egyik fiatal ötlete alapján készült a szerepjátékos feladatunk – meséli Kovács Györgyi könyvtáros. – A játék különlegessége, hogy minden résztvevő kap egy szerepkártyát, amit kedvük szerint felhasználhatnak a rejtély megoldásához.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet olyan kezdeményezésekre, amelyek az ifjúságot szólítják meg, illetve olyan közösségeket ismerhessenek el, amelyek önzetlenül tesznek környezetünkért.

– November 28-án derül ki a pályázat győztese – meséli Szabó Péter.

– Amint lehet, meg is valósítjuk ezt a napot. Az ifjúsági részlegen például rengeteg társas- és szerepjáték részesei lehetnek a látogatók, az első emeleten író-olvasó találkozó és olvasmányokról való beszélgetés zajlik majd. A gyermekrészleg is sok meglepetéssel készül, a második emeleten pedig szabadulószobába invitáljuk a kíváncsiskodókat.

Az egész napos családi programon beöltözött fiatalok fogják segíteni a résztvevőket, így aki elakadt egy rejtély megoldásában, bátran kérhet segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában