galériával

2021.11.11. 17:28

Elismerték a szociális szféra kiváló szakembereit Szolnokon

Ismét elismerték a szociális területen tevékenykedők munkáját Szolnokon. Az Adorján Ildikó-díjakat csütörtökön délelőtt adták át a városházán, ahol megünnepelték a Szociális Munka Napját is.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Nagy Balázs

– Az önök hivatása olyan, amely nem ereszt, egy életre magával ragad. A sok nehézség ellenére, úgy gondolom, rengeteg szépséget is tartogat. Ezen a területen számít a dolgozók lelki ereje, ugyanakkor visszatöltekezést is ad, hiszen a hálát, szeretetet kapnak a gondozottaktól – szólt köszöntőjében dr. Kállai Mária az ünnepségen megjelent, szociális szférában tevékenykedőkhöz.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, különösen igaz ez az elmúlt két évre, melynek valószínűleg külön fejezete lesz a szociális munka történetében. – Amikor önök maximálisan helyt álltak, az odaadó munkájukért, kitartásukért mi pedig mindenek felett hálásak lehetünk – tette hozzá a képviselő.

Ezt a hálát néhány, a szférában dolgozó szakembernek díjjal is megköszönték.

Idén két szakember és egy közösség részesült Adorján Ildikó-díjban.

A Szabó Imrefia Béla szobrászművész által készített emlékplakettet átvehette Nagy Brigitta Erika. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális- és Fejlesztő Központ Szolnoki Családok Átmeneti Otthona családgondozója tapasztalatával, megfelelő esetkezelésével, lelkiismeretes munkavégzésével érdemelte ki az elismerést.

Nagy Brigitta Erika, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális- és Fejlesztő Központ Szolnoki Családok Átmeneti Otthona családgondozója Szalay Ferenctől vette át az emlékplakettet
Fotó: Nagy Balázs

 

Szintén Adorján Ildikó-díjban részesült Mihályiné Panyik Csilla, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye vezető ápolója. A szakember harminc évvel ezelőtt kezdett dolgozni az Eötvös téri telephelyen, majd az Abonyi úti intézménybe került osztályvezető nővérként. 2012-ben a Vízpart körúti otthon működtetésre való átvételekor őt bízták meg a részlegvezetői teendők ellátásával, 2019-ben az intézmény főnővére nyugdíjba vonulása után az intézményvezetők személyében láttak garanciát a vezető ápolói feladatok ellátása tekintetében, hogy a magas színvonalú munka tovább folytatódhasson. A pandémia idején is megfelelően koordinálta a szakmai feladatokat.

Adorján Ildikó-díjban részesült Mihályiné Panyik Csilla, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye vezető ápolója is
Fotó: Nagy Balázs

 

A hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjának működtetője, a Szolnoki Tankerületi Központ Szolnok Városi Tehetséggondozó szakkollégium kollektívája is kiérdemelte a magas rangú elismerést. A díjat Tóthné Mészáros Ágnes jelenlegi és Brahmi Ilona volt igazgató vette át.

Tóthné Mészáros Ágnes jelenlegi és Brahmi Ilona szintén díjat érdemelt
Fotó: Nagy Balázs

Megtisztelte az eseményt Adorján Ildikó unokája

Az idei díjátadót megtisztelte jelenlétével Adorján Ildikó unokája, Gergely Dávid is, aki büszkén hallgatta nagymamája méltatását. Dr. Gergely Mihályné dr. Adorján Ildikó a Szolnokon zajló karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége volt. A Szolnok Városi Civil Tanács delegáltjaként éveken keresztül közreműködött a város egészségüggyel, sporttal, szociális kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának munkájában. A szakember nevét 2011 óta viseli a korábban Pro Caritate Díj. Utóbbit Szolnok 2007-ben, a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül alapította azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedők voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában