Magyar Falu Program

2021.11.02. 11:28

Megvédik a beázástól a tiszasülyi óvoda épületét

Megújul a tiszasülyi óvoda épületének teteje. A régi cserepeket újakra cserélik, így a későbbiekben nem kell attól tartani, hogy az intézmény beázik. A munkálatokat a napokban kezdte meg a kivitelező.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Felújítják a Tiszasülyi Vackor Óvoda és Konyha nagy épületének tetejét. A fejlesztés költségeit részint az intézmény, részint az önkormányzat állja. A munkálatokat a múlt héten megkezdték.

– A tetőzeten lecseréljük a héjalást, maga a szerkezet még jó állapotú – számolt be róla Nagy Richárd, Tiszasüly polgármestere.

– A cserepek viszont már tönkrementek, hiszen hatvan éve gyártották őket. Az utóbbi időkben már évente kellett cserélni az összetöredezett, porlásnak indult darabokat. Beázások is előfordultak emiatt, így a felújítás mindenképpen szükségessé vált. Nagy munkáról van szó, mivel a cserepeket összesen 680 négyzetméternyi felületen kell lecserélni. Előző pénteken megérkeztek a szükséges anyagok, szerdán pedig elkezdődtek a munkálatok. Szerencsénk volt az anyagbeszerzéssel, hiszen hallottam olyat, hogy volt, akinek három hónapig kellett várnia, hogy hozzájusson a cseréphez.

Mint megtudtuk, tízmillió forint összköltségű beruházásról van szó, melyhez a nagyobb részt – hatmillió forintot – a nevelési intézmény biztosít, a hiányzó négymillió forintot pedig az önkormányzat biztosítja saját költségvetése terhére.

– Az elmúlt időszakban már kétszer is próbáltunk pályázni a tetőfelújításra, de nem jártunk sikerrel – árulta el a polgármester. – Akkoriban felmérettük építésszel a tető állapotát is, így kiderült, hogy magával a tetőszerkezettel nincs gond, de ezeknek a régi készítésű cserepeknek ennyi volt az élettartamuk. A munkálatok során a betétdeszkákat, cserépléceket kicserélik, azon a szakaszon, ahol lebontották a cserepet, a munkások húzzák is ki a fóliát, így nem kell attól tartani, hogy esőzés esetén beázik az épület.

Korszerűsítették az intézményt

A jelenleg 75 férőhelyes óvodában a korábbi években is történtek jelentős beruházások. Csoportszobát alakítottak át és újítottak fel, valamint korszerűsítették a hozzá tartozó kiszolgáló és egészségügyi helyiségeket is. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelést végeztek. Legutóbb a Magyar Falu Programnak köszönhetően a játszóudvar újult meg teljes egészében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában