Nagy az érdeklődés a jászkunsági oltópontokon

Hétfőn elindult az oltási akcióhét, november 22–28. között bárki kérheti az oltást előzetes regisztráció nélkül.

Molnár-Révész Erika

20211122 Szolnok Az oltási akcióhéten sokkal többen keresik fel a Hetényi Kórház oltópontjait . Ezekben a napokban a nem regisztráltak is megkaphatják a védőoltást. Csontos Kálmánnak az első oltást adja be Czakóné Bátor Edit főnővér.Fotó Mészáros János Új Néplap

Kórházakban és rendelőintézetekben várják ezen a héten az oltásra jelentkezőket a Jászkunságban, összesen tíz helyszínen. Az oltópontokon előzetes regisztráció és előjegyzés nélkül reggeltől estig fogadják az első, a második vagy a harmadik oltásra érkezőket. A jelentkezők öt fajta vakcina, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm közül választhatnak.

Az oltáshoz személyi igazolvány, tajkártya, illetve –lehetőleg előre kitöltött– beleegyező nyilatkozatra van szükség. Utóbbihoz a nyomtatványt a koronavirus.gov.hu oldalról, illetve a kormányhivatalok weboldaláról is le lehet tölteni.

Megyénkben Szolnokon kettő, Jászberényben három oltóponton, emellett Kunszentmártonban, Tiszafüreden, Törökszentmiklóson, Karcagon, valamint Mezőtúron is várják az oltásra jelentkezőket, egészen vasárnapig.

Az akcióhetet az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében indította a kormány. A kórházak országszerte megemelt kapacitással és időpontfoglalás nélkül összesen százegy helyszínen várják az érkezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában