Legkedvesebb karácsonyi emlékem

2021.12.11. 10:27

A nyertes rajza díszíti majd Mezőtúr képeslapját

Volt, aki színes ceruzával, más vízfestékkel dolgozott, változatos formákkal, különböző technikákkal készültek az alkotások. Az önkormányzat által meghirdetett Legkedvesebb karácsonyi emlékem! elnevezésű rajzpályázatra – melynek egyetlen feltétele volt, hogy a képeken valamilyen formában szerepeljen a város címere – ötvennyolc alkotás érkezett általános és középiskolás diákoktól.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó / Shutterstock

Külön örömet jelentett a szervezők számára, hogy nemcsak a helyieket mozgatta meg a verseny, de a megyehatáron túlról, sőt, még az ország másik végéből is érkeztek rajzok. 

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– Örülök, hogy az idei versenyre ilyen sokan jelentkeztek, és nagyon szép alkotásokat zsűrizhettünk – összegzett Herczeg Zsolt polgármester. Az első helyezést Szín Zsuzsanna érdemelte ki, az ezüstérmes rajz alkotója Kovács Boglárka Anita és Kovács Szabolcs voltak, a harmadik pedig Bujda Eszter lett. Különdíjat ítéltek oda Guth Bianka Emmának. A város képeslapja – ahogy a korábbi években is – a legszebb rajz alapján készül el, így azt Szín Zsuzsanna alkotása díszíti majd. Az adventi programok egyébként e hétvégén is folytatódnak a városban, színes programokkal hangolódnak az ünnepre a Petőfi téren, ahol jégpálya is várja az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában