útinform

2021.12.04. 08:58

Ezeken a helyeken végeznek közúti munkálatokat a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a szombaton érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az Útinform tájékoztatása szerint az M4-es autóúton, Abony térségében, a 91-es és a 93-as km között építési munkák miatt a főváros felé autózókat a külső sávba terelik.

A 4-es főúton,

  • Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt megváltozott a forgalmi rend. Mindkét oldalon a belső sávot tartják zárva, a forgalom a külső sávokon halad, a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.
  • Törökszentmiklósnál, a 4-es főutat a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont között építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóútra terelik át.
  • A 32-es főúton, Jászberény közelében, a 24-es km-nél új csomópontot alakítanak ki. Forgalomkorlátozás mellett dolgoznak.

    Az érintett helyszíneket térképen is megnézhetik.

    Kompok, kamionstop:

    A Tisza felső szakaszán, Tiszadob és Tiszalúc között, az alacsony vízállás miatt bizonytalan ideig nem jár a komp. A pontonhíd továbbra is üzemel, de csak legfeljebb 10 tonna össztömegű járművek használhatják. A 10 tonnánál nehezebb, illetve a túlméretes járművekkel a 35-ös főúti Polgári Tisza-híd felé lehet kerülni.

    A középső szakaszon, Tiszacsege és Ároktő között újra jár a komp, napkeltétől napnyugtáig viszik át a járműveket.

    A kamiontilalom ezen a hétvégén (december 4-5.) ma 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

    (A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom 2022. március 1-jéig.)

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában