Jászkunság

2021.12.03. 16:20

Közgyűlés: nagyobb intenzitásra kapcsol a Magyar Közút

Az idei évben a Közút mintegy ötven kilométernyi utat újított fel a Jászkunságban.

Mészáros Géza

Abonyban felújítják az Erzséet királyné útját.

Fotó: Nagy Balázs

Egyperces néma főhajtással kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés pénteki ülése. A testület Szecsei Attilára, a közgyűlés korábbi tagjára (2010-2014) emlékezett, aki a közelmúltban, tragikusan fiatalon, 48 esztendős korában elhunyt.

Ezt követően a meghirdetett közmeghallgatást lakossági érdeklődés hiányában zárta rövidre Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, majd pedig Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója a társaság térségre vonatkozó feladatairól tartott beszámolót.

Elhangzott: a 2021-es évben a Közút a Jászkunságban mintegy ötven kilométernyi utat újított fel. Ez a táv több mint a 2020-as teljesítés, és a tervek szerint jóval kevesebb, mint a jövő évre betáblázott útfejlesztési hossz.

A Törökszentmiklós–Kisújszállás közötti szakasszal folytatódik 2022-ben az M4-es gyorsforgalmi út építése és részletekben a 32-es és a 34-es utak rekonstrukciója is megvalósul. A megyei kerékpárút-hálózat is tovább bővül a 2022-es esztendőben. A Közút eszközbeszerzési és gépfejlesztési projektjei által az utak menti fűkaszálás is intenzívebbé válik – tudtuk meg Kovács Pétertől.

Szintén tájékoztatás hangzott el Hubai Imre Csabától, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökétől és Szabó Endrétől, a megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztály vezetőjétől. A szakemberek egyrészt a települési piacok fejlesztését sürgették, másrészt a termőföldek öntözési stratégiájának kidolgozására tettek javaslatot a testület felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában