Pluszforrás érkezett

2021.12.08. 14:00

Már javában tart a színház- és moziterem kialakítása Mezőtúron

Zajlik a Petőfi Sándor utca felújítása, miközben elkezdődtek a munkálatok az utcában lévő Szabadság mozi- és színházteremben is. A régóta várt mozi kialakításához ráadásul a közelmúltban plusztámogatást kapott az önkormányzat.

Rimóczi Ágnes

Pete Lajos projektmenedzser (balra) és Szűcs Dániel alpolgármester mutatta meg a jelenleg zajló munkálatokat

Forrás: Mészáros János

Régóta foglalkoztatja a mezőtúriakat, hogy mikor mozizhatnak végre a városban. Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, egy pályázat segítségével nemsokára megvalósulhat a városban élők vágya. A Petőfi Sándor utcai épület színházterme ugyanis jelentős átalakuláson megy át az elkövetkező hónapokban, ennek eredményeként tavasszal már nemcsak színházi előadásokat, hanem mozifilmeket is nézhet ott a közönség.

Herczeg Zsolt polgármester beszámolt arról, hogy még 2019 közepén nyújtott be az önkormányzat egy pályázatot, melynek ez a részét képezi.

– Tavaly év elején kaptuk a jó hírt, hogy sikeres az a pályázatunk, melyben a színházterem kettős funkciójúvá alakítása a kulcsprojekt. Néhány módosítás után tavaly ősszel vághattunk bele a kivitelező kiválasztásába. A második közbeszerzési pályázatunk hozott eredményt. A legkedvezőbb ajánlat nettó száztizennégymillió forint volt, önkormányzatunknak ehhez még közel hatvannyolcmilliót kell biztosítani, amit a felvett fejlesztési hitelből finanszírozunk – mondta el korábban a pályázattal kapcsolatban a városvezető.

A közelmúltban ezzel kapcsolatban is jó hír érkezett.

Az önkormányzat ötvenmillió forint plusztámogatást kap az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

– Az épületben már zajlik a kivitelezés, és a hozzájárulásnak köszönhetően jelentősen kevesebb önkormányzati önerőt kell biztosítanunk a sikeres megvalósításához. A támogatásnak köszönhetően a jövőben lehetőségünk nyílhat a színházterem feletti tetőszerkezet felújítására is – emelte ki Herczeg Zsolt polgármester.

Háromdimenziós filmeket is lehet majd nézni

A beruházás keretében megújul a fűtésrendszer, valamint megoldják a terem klimatizálását. A helyiség végében egy mozigépházat építenek ki, és a színpadon egy speciális, feltekerhető filmvásznat helyeznek el. Úgynevezett aktív szemüvegeket kell majd használni a háromdimenziós filmek megtekintéséhez. A falakra hangelnyelő felületek kerülnek majd. A kivitelezés a tervek szerint 2022 tavaszára már el is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában