koronavírus

2021.12.02. 13:02

Megyénk továbbra is sereghajtó átoltottság tekintetében

Az oltási akcióhét is hozzájárult ahhoz, hogy az átoltottsági arány országosan már majdnem eléri a hetven százalékot. Jász-Nagykun-Szolnok megye viszont továbbra is sereghajtó e tekintetben.

P. Pusztai Nóra

Pannonhalma, 2021. november 17. Asszisztens beolt egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a pannonhalmi Szent Márton Járóbeteg Központ oltópontján 2021. november 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A kormányzati honlapon közzétett információk szerint a korábbiakhoz hasonlóan Pest megyében a legmagasabb (75,4%) az arány, míg a Jászkunság, Borsod-Abaúj- Zemplén és Hajdú-Bihar megyével karöltve a sor végén található.

A december 5-ig meghosszabbított Oltási akció során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik – áll a tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában