Galériával

2021.12.29. 15:25

Minden a Star Warsról szólt a szolnoki RepTárban

Megszállták a RepTárat a birodalmiak, de szerencsére Leia hercegnő és a lázadók is felbukkantak. Szerdán tartották ugyanis a Star Fans Day-t a szolnoki repülőmúzeumban, ahol egy teljes napig minden a Csillagok háborújáról szólt.

Czakó Nóra

Darth Vader-nek volt a legnagyobb sikere Fotó: Nagy Balázs

Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjai filmhű jelmezekben érkeztek Szolnokra, így a látogatók találkozhattak kedvenc szereplőikkel. A Lego kiállításnak köszönhetően pedig a Star Wars filmek egyes jelenetei is megelevenedtek.

Főként kisgyermekes családok érkeztek a rendezvényre, de minden korosztálynak akadt képviselője. Egyesek jelmezt öltöttek, de voltak, akik csak álarcot viseltek. Időnként felvillant egy-egy fénykard is, így a párbajok sem maradhattak el a rajongók között. Egy szolnoki családanya, Marianna tizenegy éves lányával és öt esztendős kisfiával érkezett a RepTárba, mindhárman stílusosan Star Warsos pólót viseltek. Mint kiderült, náluk az egész család nagy rajongó, főként az apuka, de ő most nem tudott velük jönni, mert elutazott.

Az összes filmet és sorozatot láttuk, ami eddig készült, kivéve a legújabbat, ami épp ma debütál, mert majd a férjemmel együtt akarjuk megnézni 

– árulta el Marianna, miközben a gyerekek Star Warsos kifestőkkel foglalták el magukat. – Először vagyunk ilyen rendezvényen a RepTárban, de nagyon tetszik, csak Yodát hiányoljuk nagyobb formában. Szuper, hogy a jelmezesekkel bárki fotózkodhat és még a repülőkbe is be lehet ülni a rohamosztagossal vagy a birodalmi pilótákkal. Jó, hogy a színezés mellett legózni is lehet, vagyis vannak interaktív elemek, bár a kisfiam persze szívesebben játszana a kiállított Star Wars legókkal – fűzte hozzá nevetve.

Nem csak a szolnokiakat vonzotta a rendezvény, egy fiatal pár Baranya, illetve Pest megyéből érkezett a RepTárba.

Olyan két éves korom óta vagyok Star Wars rajongó, amikor betették nekem videókazettán a lejátszóba. Azóta nézem 

– mesélte a páros fiú tagja, aki  teljes páncélzatba öltözött az esemény kedvéért. – A Star Wars a hobbim az iskola és a munka mellett, de ez az első rendezvényem, ahová beöltözve érkeztem. Nagyon szeretem, mert kikapcsol, ilyenkor teljesen elengedem magam. A jelmezemet én terveztem, a klónok háborúja sorozatból merítettem hozzá ötletet, és minél harcedzettebb páncélt szerettem volna. Egyébként inkább kardgyűjtő vagyok, mint jelmezes…

– Én pedig épp az ellenkezője, mert jelmezes típus vagyok, és a fegyverekért rajongok, nem a fénykardokért – vette át a szót a párja sugárvetővel a kezében. – Hétéves korom óta ismerem a Star Wars filmeket, és elég sok jelmezes ismerősöm, barátom van. Így már évek óta járok ilyen rendezvényekre velük. Elég messziről, Baranya megyéből jöttem, mert oda megyek, ahová az 501-es Légió…

Ekkor felhangzott a filmekből már jól ismert, félelmetes hörgő hang. Megérkezett Darth Vader, és rögtön nagy csődület támadt körülötte. Lelkesen fotózkodtak a látogatók a filmek szereplőivel, de a nagy kedvenc a fekete páncélba öltözött Darth Vader volt vörös fénykardjával. Nemcsak a kisgyerekek, de a felnőttek is szívesen odaálltak mellé egy-egy kép erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában