Fejlesztési program

2021.12.11. 09:00

Százmilliós támogatást kap Abony

Pető Zsolt polgármester az elmúlt hétvégén számolt be róla, hogy a kormány december 3-án hozott határozatot a város fejlesztési programjának támogatásáról. A Pest megyei település több jelentős projektjéhez mintegy százhetvennégymillió forinttal járult hozzá az állam.

Hartai Gergely

A tervezett Civil Ház helyét mutatta meg Pető Zsolt

Forrás: Abony sajtó

A polgármesteri hivatal tájékoztatásából megtudhattuk, hogy hat beruházáshoz használják fel a forrásösszeget. Ezek között szerepel járdaépítés és térburkolat-kialakítás a Vasút úton, a volt Sívó-kúria részleges felújítása, a Knézich Károly utca megépítése, a Mikes-tó környezetének rekreációs célú fejlesztése, az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely színházterme világítási eszközeinek beszerzése és telepítése, valamint a Nagykőrösi úti önkormányzati tulajdonú ingatlan felújítása, a „Civil Ház” kialakítása. 

A Sívó-kúria esetében megvalósul az épület vizesedésének megszüntetése, az utólagos nedvesség elleni szigetelési munkálatok elvégzése, külső térburkolat építése, a bejárati lépcső felújítása. A cél az intézményben zajló egészségügyi fizikoterápiás kezelésekhez és a termálfürdő nyújtotta szolgáltatásokhoz kapcsolódóan egy egészségközpont fejlesztése. A projekt teljes költsége több mint harminchárommillió forint. 

A Nagykőrösi úton létesítendő Civil Ház kialakítása szintén zöld utat kapott a napokban. Az önkormányzat közölte, a klasszikus értelemben vett közösségi hely üzemeltetésével, hiánypótló szolgáltatásokkal, a fogyatékkal élők rehabilitációs foglalkozásával valós társadalmi igények kielégítését célozzák meg. 

A tervezett Civil Ház helyét mutatta meg Pető Zsolt Forrás: Abony sajtó

Hangsúlyos programnak minősül a településen a Mikes-tó környezetének rekreációs célú fejlesztése is. A város a tó környezetében egy modern és biztonságos elemekkel felszerelt játszóteret hozna létre, a felnőtt lakosság részére pedig egy szabadtéri edzőpályát hívna életre. A tervek között szerepel egy kerékpáros ügyességi pálya létesítése is. A projekt összköltsége több mint harminchétmillió forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában