Körkép

2021.12.29. 06:50

Több helyen elmaradnak a szilveszteri rendezvények a Jászkunságban

Eltérően döntenek megyénk települései a szilveszteri rendezvények megtartásáról. Míg egyes városokban színes programokkal várják az ünnepelni, mulatni vágyókat, van, ahol a koronavírus-járvány miatt minden elmarad – a megyeszékhelyen például ezúttal utcabál és tűzijáték sem lesz az év utolsó napján a Kossuth téren. Körképünkből az is kiderül, hogyan ünnepelhetünk Jászapátin, Túrkevén és Kunszentmártonban.

Munkatársainktól

Néhány éve még önfeledten bulizhattunk a megyeszékhely Kossuth terén, idén azonban – mint ahogy tavaly szilveszterkor – ismét elmarad a hagyományos mulatság a járvány miatt

Forrás: Archív fotó

Ugyan vannak olyan települések, ahol nem törölték a mulatságokat, néhány helyhatóság úgy döntött, lemond a közös évbúcsúztatóról.

Szerettek volna bált, de gyér volt az érdeklődés iránta

„Érdeklődés hiányában a szilveszteri bál elmarad” – közölte a napokban közösségi oldalán a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban Jászapáti önkormányzata. Mivel zárt térben tartották volna a bált, védettségi igazolványhoz kötötték. A helyhatóság előzetes igényfelmérést végzett arról, hányan szeretnének részt venni az eseményen. Mivel az érdeklődés csekély volt, végül úgy döntöttek, az év utolsó napjára tervezett mulatságot nem tartják meg. 

A hagyományos tűzijátéktól is búcsút vesznek Szolnokon

Abonyban sem lesz városi szilveszteri buli, az év végi közös ünneplés már a település idei programtervében sem szerepelt – válaszolta hírportálunk megkeresésére a tizenötezer lelkes dél-pesti város polgármesteri hivatala. A megyeszékhelyen is csendes marad a főtér az esztendő utolsó napján.

– Az önkormányzat nem szervez rendezvényt, a Kossuth téri utcabál is elmarad a járványhelyzet miatt. Az éjféli tűzijátékot sem tartjuk meg ugyanezen okból – válaszolta kérdésünkre Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője. 

Akad, ahol a járvány ellenére is közösen ünnepelhetnek

Túrkevén a koronavírus-járvány ellenére megtartják a szilveszteri mulatságot, „utcabálra” várják az érdeklődőket az esztendő utolsó napján. A zenés, táncos évbúcsúztatót a város nemrég felújított parkjában, a Ligetben rendezik meg.

– 2019-ben nagy sikere volt a szilveszteri rendezvényünknek, tavaly sajnos nem volt rá lehetőség. Úgy gondoltuk, hogy most, az előírásokat és korlátozásokat betartva, megtartjuk az évbúcsúztatót – mondta el érdeklődésünkre Narancsik Boglárka.

Az önkormányzat városkommunikációs és rendezvényszervező referense kiemelte, a megengedett létszámot természetesen betartják, és figyelnek az óvintézkedésekre is. A ligeti buli házigazdája Kántor Lajos lesz, este nyolc órától egy helyi lemezlovas szolgáltat majd zenei alapot az önfeledt szórakozáshoz, a helyszínen pedig büfé is várja a szilveszterezőket. 

Sok rendezvényt lemondtak, ehhez most ragaszkodnak

A kunszentmártoniak is megtartják a szilveszteri rendezvényt , a város főterén búcsúztathatják az óévet.

– Egyelőre nincs érvényben olyan rendelkezés, mely miatt törölni kellene a programokat, úgy tűnik tehát, hogy idén megtarthatjuk az utcabált és a tűzijátékot. Olyan sok rendezvényt kellett lemondani az utóbbi két évben, reméljük, az év utolsó estéje jó hangulatban telik majd. Egyébként sem jellemző, hogy több százan jönnénk össze – tudtuk meg Wenner-Várkonyi Attilától.

A polgármester arra is kitért, hogy az éjféli köszöntő utáni tűzijáték miatt az állattartók zúgolódnak a városban, ám szerinte a valódi problémát nem az előre bejelentett néhány perces városi fények okozzák, hanem a háztartások által vásárolt és akár több napon keresztül durrogtatott petárdák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában