Útinform

2021.12.29. 06:48

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a szerdán érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shuttertstock

Illusztrációfotó/Shuttertstock

Az Útinform tájékoztatása szerint az M4-es autóúton, Abony térségében, a 91-es és a 93-as km között építési munkák miatt a főváros felé autózókat a külső sávba terelik.  

Az elmúlt időszakban átadott útszakaszok:

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb 6 km-es szakaszát Tiszakürt és Lakitelek között, melyen elkészült egy új közúti Tisza-híd is. 

Főutak:

A 4-es főúton Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt megváltozott a forgalmi rend. A belső sávot mindkét oldalon elkerítették a járművek elől, csak a külső sáv járható. A 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat. Törökszentmiklósnál, a 4-es főutat a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont között építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóútra terelik át.  

Kompközlekedés:

A Tisza középső szakaszán Nagyrév és Tiszabög között műszaki ok miatt szünetel a kompátkelés. A Tiszaroff-Tiszasüly között közlekedő komp átmenetileg nem üzemel. Vezseny és Martfű (Tiszaföldvár) között, január 2-ig szünetel a kompközlekedés. Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között elbontották a pontonhidat, komp közlekedik. 

Kamionstop:

A kamiontilalom szilveszterkor és az újév első napjaiban a következőképpen alakul: 

- 2021. december 31-én, pénteken, (szilveszterkor) nincs érvényben,

- január 1-jén szombaton reggel 8:00-tól január 2-án vasárnap 22:00-ig lesz érvényben. 

(A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom 2022. március 1-jéig.)

                                                           

Fizetős utak:

2022. január 1-től az e-matrica rendszerben több új, eddig díjmentesen használható gyorsforgalmi útszakasz is fizetőssé válik. Többek között az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakaszára is matricát kell majd vásárolni. A pontos részletekről az erre vonatkozó rendeletből, illetve a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán kaphatnak tájékoztatást az autósok.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában