Illéssy Gasztro Kupa

2022.01.02. 07:00

Kiváló eredményekkel tértek haza a versenyről a Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai

A Szolnoki Szakképzési Centrum két intézményének – a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola – tanulói is részt vettek a december elején kilencedik alkalommal megrendezett kisújszállási Illéssy Gasztro Kupán. Sőt, nem csak hogy részt vettek a seregszemlén, hanem remek eredményekkel térhettek haza!

Köllő Judit

A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola csapata a trófeákkal, oklevelekkel

Forrás: Beküldött fotó

A Szol­noki SZC Kereskedelmi és Ven­déglátóipari Technikum és Szakképző Iskola több diákja is aranyérmet szerzett. Barna Zsuzsanna és Rátfai Csaba például a pincérek versenyében győzött, Farkas Sándor és Varga Ákos készítette fel őket a megméretésre.

– Egy év kihagyás után – nagy örömünkre – ismét eljutottak diákjaink a Kisújszállási Illéssy Gasztro Kupára – hangsúlyozta Földváriné Sugár Ildikó tagintézmény-vezető. – Több szakmában is jeles eredményeket értek el a fiatalok, akikre nagyon büszkék vagyunk. Pincértanulóinknak meghatározták, hogy valamilyen évforduló jegyében kell az asztalokat feldíszíteni. Diákjaink a Macskafogó című rajzfilm bemutatójának harmincötödik évfordulója alkalmából készítették el a díszterítésüket és az állófogadást. Ezüstérmet vehetett át Far­kasinszki Csanád és Vágány Bernadett cukrásztanuló – felkészítő oktatójuk Jegesi Jácint volt. Szintén ezüstérmes lett Komáromi Andrea és Mi­heller Kitti Vivien eladótanuló is – a párost Pakai Katalin mentorálta. 

Az iskola egy bronzéremmel is gazdagodhatott, amit Kállai Zsolt szakácstanuló kapott munkájáért. Az ő felkészítő oktatója Ferenczi Miklós volt.

– A cukrásztanulóknak előre kellett dolgozniuk, hiszen karácsonyi hangulatot idéző bejgliket és dísztortákat, valamint aprósüteményeket készíthettek – taglalta a tagintézmény-vezető. – A szakácsok kaptak egy meghatározott nyersanyagkosarat, ebből kellett két óra leforgása alatt elkészíteni az ételt. Nagyon büszkék lehetünk tanáraink és diákjaink munkáira!

Ráadásul nemcsak tapasztalatszerzés, hanem a kapcsolatépítés szempontjából is remek lehetőség volt ez számukra

– tette hozzá.

A jászberényi tanoncok is remekeltek

Az Szolnoki SZC jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskolájának eredményeire sem lehet panasz. Kiváló munkájáért első helyezést ért el és különdíjat vehetett át Loór Alexandra és Szabó Dorina. Az eladótanulókat Molnár Ágnes és Feketéné Szöllősi Zsuzsanna készítette fel. Harmadik lett Elek Dániel Tamás cukrásztanuló is (felkészítő oktató: Bódiné Bagi Éva). Oklevélben részesült Kulics Viktor Gábor szakácstanuló (felkészítő oktató: Szabó István séf). A versenyen indult, ám nem ért el helyezést: Domokos Norbert cukrász- és Banya Alexandra szakácstanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában