Galériával

2022.02.17. 14:31

Jelmezes farsangot tartottak a szolnoki Tiszaparti iskolában

Csütörtökön farsangi jelmezbe bújva tanulhattak az iskolások a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában és Gimnáziumban.

Köllő Judit

Képünkön az 1.b osztály tanulói láthatók. Fotó: Nagy Balázs

A farsangra leginkább a vidám bálok és mulatságok jellemzők. Ezért idén a Bartók Béla Kamarakórus Fiori Vocali együttese számos zenés és táncos előadással készült a gyerekeknek csütörtökön a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium alsós osztályaiban.

Az intézményben régóta hagyomány, hogy farsang idején a kisdiákok és a tanítók egy teljes napon keresztül jelmezbe öltöznek. A csöppségek örömére ilyenkor játszva tanulhatnak.

– A gyerekek közül sokan már reggel így érkeznek az iskolába – mondta az iskola igazgatóhelyettese, Szepcsik Renáta. – A vírushelyzet előtt minden évben össznépi ünnepséget szerveztünk a gyerekeknek, ahol táncoltak az iskola aulájában. Az elmúlt években azonban mindenki a saját osztályában mulatozik – tette hozzá.

A Szent Imre Herceg csoportban mind a 23 tanuló nagy lelkesedéssel várta ezt a napot. 

Az első osztályos Subicz Rebeka például édesanyjával együtt készítette jelmezét, melyet nagyon büszkén viselt.

– Tigrisnek öltöztem, mert igazán szép állatok, bár egy kicsit félek is tőlük, így sosem merném megsimogatni őket – mesélte a nyolc éves Rebeka. – Anyukámmal vettük közösen a ruhámat, azonban a nadrágomat és az arcomon lévő csíkokat együtt festettük.

 

Az első osztályos Berkes Botond azt is elárulta, hogy mindig örül, mikor rendőrökkel találkozhat.

– Szeretem őket, ezért is öltöztem rendőrnek – mosolygott Botond. – Felnőttként rendőr szeretnék lenni. Anyukámmal több KRESZ-táblát is megtanultunk már, sőt most párat el is készítettünk. Az egyik táblám egy irányjelző, ami mutatja merre mehetünk, a másik kettő pedig egy sima piros és zöld, ami azt jelzi mikor mehetünk át az úton – mondta el Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában