Galériával

2022.02.10. 13:18

Maciszépségversenyt tartottak a karcagi óvodában

A karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda, Jókai úti Óvodájában mackó szépségversennyel zárult a Dirmeg dörmög a medve - projekt, amely a február 2-ai gyertyaszentelő időjárásjósláshoz kapcsolódott.

Daróczi Erzsébet

A Dirmeg dörmög a medve - projekt a plüss mackók szépségversenyével és ügyességi feladatokkal zárult Fotó: Daróczi Erzsébet

A gyerekek az elmúlt napokban természetfilmeken, meséken, dalokon, szólásokon keresztül a vadállatokról és a medvéről tanultak, de gyűjtőmunkát is végeztek a szülők bevonásával – tudtuk meg Romhányi Sándorné tagóvoda-vezetőtől.

Az óvodapedagógusok albumokat és nagyon sok fejlesztőeszközt készítettek a projekthez, hogy minél jobban megismerjék a gyerekek a medve fajtákat, az élőhelyüket, azaz komplex módon dolgozták fel velük a medve projektet, amely csütörtökön plüss mackók szépségversenyével és ügyességi feladatokkal zárult.

Mivel a mackóhoz kötődik a méz, így méhész eszközöket is megnéztek az ovisok, ittak finom szörpöt és Kiss Mihály jóvoltából, akácmézet is kóstoltak, miután végigmentek a Maci-tanösvény feladatain, amelyet Domokos Csilla és Seresné Bődi Viktória valósított meg óvodapedagógus kollégái és a nevelő munkát segítő dolgozók közreműködésével.

A délelőtt végén a kiállított plüss macikra minden gyermek és felnőtt 2-2 szavazatot adott le, így lettek meg a dobogós macik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában