Túrkeve/Mezőtúr

2022.02.04. 15:35

Összefogással fokoznák tovább a térség turisztikai vonzerejét

Sallai Róbert Benedek, Túrkeve, illetve Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere a két város összefogását hangsúlyozta elsősorban a fejlesztések érdekében.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Túrkeve adott otthont, de a szomszédos Mezőtúr képviselői is részt vettek azon a munkamegbeszélésen, ahol a Hortobágy-Berettyó-főcsatorna (az egykori Berettyó folyó) mentén megvalósítandó turisztikai fejlesztések voltak a középpontban.

Szakemberek részvételével egyeztettek az érintett települések vezetői, mik a lehetőségek és hogyan valósíthatók meg azok. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a térségben sok a kiaknázható potenciál, arról is hasonlóan vélekedtek, hogy ezekkel élni kell.

Sallai Róbert Benedek, Túrkeve, illetve Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere a két város összefogását hangsúlyozta elsősorban a fejlesztések érdekében.

Ha így teszünk, képesek lehetünk arra, hogy egy komplex turisztikai csomagot kínáljunk a hozzánk érkező vendégeknek, melyen keresztül bemutathatjuk a térség értékeit és természeti adottságait

– hangsúlyozta Herczeg Zsolt.

A találkozón részt vett többek között Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, mindketten támogatásukról biztosították az érintetteket, s ők is kihangsúlyozták az összefogás fontosságát.

Az eseményen Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója arról tájékoztatott, hogy Mezőtúr és Túrkeve között a gátkorona emelése és nyolc kilométeres szakasz aszfaltozása valósul meg a közeljövőben. Ez az infrastrukturális fejlesztés szintén hozzájárulhat majd az aktív kikapcsolódási lehetőségek bővítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában