Debreceni Egyetem

2022.02.26. 10:26

Több száz diákot vonzott a szolnoki campus nyílt napja

A világjárvány a Debreceni Egyetem Szolnok Campus rendezvényeire is kihatással volt, sok elmaradt közülük. Idén viszont ismét megnyitotta kapuit az intézmény a végzős középiskolások előtt, színes programokkal igyekezett bemutatni a választható szakokat. Közel ötszázan vettek részt a nyílt napon, mely az eddigi legsikeresebbnek bizonyult.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A minapi esemény sajátossága volt, hogy az adott karok nem szimplán csak bemutatkoztak, hanem követve a felnövő generáció szokásait, az állomásokon olyan játékos, interaktív feladatok elé állították a leendő hallgatókat, amiket az Activity vagy Taboo társasjátékokból ismerhetünk.

A nyílt nap Bartha Elek rektorhelyettes általános tájékoztatójával kezdődött, melyben bemutatta az iskolát. Célunk, hogy a szolnoki campus mellett a Debreceni Egyetemet is népszerűsítsük, így nem csak olyan tanulókat vártunk, akik a megyeszékhelyen elérhető képzések iránt érdeklődtek

– magyarázta Szabó Attila intézményvezető.

– A bemutató után a Gazdaságtudományi Kar helyben hirdetett szakjainak az ismertetése következett, melyet interaktívvá tettünk. Így az előadások és szakmabemutatók mellett a fiatalok játékos formában nyerhettek betekintést a hallgatói létbe. Nagy öröm számunkra, hogy az idei volt az eddigi legsikeresebb nyílt napunk, ugyanis közel ötszázan jelentek meg iskolánkban. Újdonságként szolgált az is, hogy a megyében lévő állami fenntartású középiskolák pedagógusait – közel háromszáz tanárt – online és személyes formában egyaránt tájékoztattuk iskolánk kínálatáról. Melyben olyan szakok szerepelnek, mint a kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás, pénzügy-számvitel, dietetikus, védőnő, ápoló, gyógytornász, népegészségügyi szakember, valamint egészségügyi menedzser – sorolta Szabó Attila intézményvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában