Kultúra

2022.02.05. 13:00

Tovább folytatódnak a népszerű könyvtári programok Tiszafüreden

Közösségi programokkal és új könyvek beszerzésével indította az évet a Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ. Ezekről adott tájékoztatást Prinyi Tünde, az intézmény vezetője.

Ujvári László

Sokféle programot kínál a könyvtár, mondja Prinyi Tünde Fotó: Ujvári László

A könyvtári érdekeltségnövelő támogatásnak köszönhetően új könyvekkel gyarapodott a tiszafüredi bibliotéka egyébként is tekintélyes méretű gyűjteménye. Összesen hetven kötetet vásároltak, köztük gyermek- és ifjúsági irodalmat, szakkönyveket, szépirodalmi alkotásokat és regényeket minden korosztály számára.

Hagyomány, hogy a Magyar Kultúra Napját minden évben megünnepli az intézmény. Idén ingyenes könyvtári beiratkozással várták az olvasóközönséget, a családok pedig a Míves Műhely elnevezésű kézműves programon vehettek részt, melyen mesefigurákat és könyvjelzőket készíthettek a résztvevők. Meghatározó volt az előző hónapban Szűcsné Négyesi Éva poroszlói tanító, természetfotós kiállítása, amelyet január végéig látogathattak az érdeklődők.

Tavaly indítottuk útjára a Tini-tanya elnevezésű klubot fiataloknak, ahová minden pénteken délután várjuk az ifjúságot, felső tagozatos és középiskolás diákokat. Csütörtökön délután is van klubfoglalkozás a könyvtárban, a Tisza-tavi Öltögető nevet viselő műhelyben kortól függetlenül azok találják meg a kikapcsolódást, akik szeretnek varrni és kreatívok ezen a területen

– részletezte Prinyi Tünde, megemlítve, hogy február 1. és március 12. között lesz megtekinthető a Lássuk a medvét! című kiállítás, ahol a Koncz Károlyné által készített mackókat lehet majd megtekinteni. Ennek keretében a Koncz Károlyné által készített mackókat tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában