Ülés

2022.02.19. 06:30

Útépítésre és ösztöndíjra is jut pénz Tiszafüreden

Közel hárommilliárd-nyolcszázmillió forintos bevételi és kiadási főösszeggel szavazta meg a képviselő-testület Tiszafüred idei költségvetését a minap megtartott ülésén. Emellett az is kiderült, hogy mikor lesznek a fontosabb programok, rendezvények a városban.

Ujvári László

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere

Forrás: Ujvári László

Stabil pénzügyi helyzetben kezdi az idei évet a Tisza-tó fővárosa, annak ellenére, hogy az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány elleni védekezés komoly erőforrásokat emésztett fel. 

– A képviselő-testület megtárgyalta, majd elfogadta az önkormányzat és költségvetési szervei idei évre vonatkozó költségvetését mintegy 3 780 542 000 forintos bevételi és kiadási főösszegekkel tervezve az idei évet – kezdte tájékoztatóját a város polgármestere. 

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) hozzátette: az ellenzéki képviselők ezúttal sem támogatták a tervezetet, ahogy az elmúlt három alkalommal egyszer sem. Rámutatott, hogy a költségvetés elfogadása nélkül nem valósulhatnának meg a szükséges fejlesztések, például az önkormányzati útfelújítási vagy járdaépítési program, de elmaradna a köztisztviselők illetményalapjának megemelése, a babacsomag és a továbbtanuló fiataloknak járó ösztöndíj is. 

A 2022-es költségvetésben is jelentős támogatást biztosítanak a helyi civil és sportszervezeteknek, művészeti cso­portoknak. Ingyenesen biz­tosítanak helyet a város in­tézményeiben, sportlétesítmé­nyeiben az edzéseknek, próbáknak és rendezvényeknek. 

A tájékoztatásból kiderül, hogy március ötödikén térségi néptánc szólóverseny, március tizennegyedikén pedig női kispályás labdarúgótorna lesz Tiszafüreden. Június tizedikén a Tisza-tavi Folkfesztivál, szep­tember huszonnegyedikén a McDonald’s BringaMánia Tisza-tó túra, december 17-én pedig a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos karácsonyi műsora, a Luca-naptól vízkeresztig című előadás. 

Emellett a képviselő-testület elfogadta a nyári és téli igazgatási szünetek időpontját, előbbi július tizennyolcadika és augusztus tizenkilencedike, míg utóbbi december tizenkilencedike és harmincadika között lesz. 

Döntés született a benyújtás előtt álló pályázatok ügyében is. Mint megtudtuk, támogatási kérelemmel fordulnak a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által meghirdetett rendkívüli önkormányzati támogatásra. Útfelújításra is nyújtottak be pályázatot közel hatvanmillió forint értékben, valamint a belváros és a települési infrastruktúra további fejlesztése céljából, nyolcszázmillió forint támogatási kérelemmel. 

Szó volt arról is, hogy a járványhelyzettől függően a város térítésmentesen biztosítja a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidő Központ használatát a Dalma Dance Club Sportegyesület részére, az április huszonharmadikára tervezett Országos Mazsorett és Modern Táncverseny megtartásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában