Segítségnyújtás

2022.03.04. 20:08

Abonyban is folyamatosan várják a menekülteknek szánt adományokat

Terveik szerint az Idősek Napközi Otthonában, valamint a sportcsarnokban biztosítanak majd helyet a rászorulóknak.

Hartai Gergely

A város lakossága is szervezett formában szeretne segítséget nyújtani az Ukrajnából hazánkba érkező háborús menekülteknek. Ennek érdekében Pető Zsolt polgármester több alkalommal egyeztetett a Humán Szolgáltató Központ vezetőjével, Balog-Kökény Krisztinával.

Abonyban ugyanis a humanitárius segítségnyújtást a Humán Szolgáltató Központ koordinálja. A lakossági felajánlásokat ők veszik át és juttatják el a Magyar Vöröskereszthez

– tájékoztatott a városvezető, majd hozzáfűzte, a menekültek befogadására is készül az önkormányzat.

Terveik szerint az Idősek Napközi Otthonában, valamint a sportcsarnokban biztosítanak majd helyet a rászorulóknak.

Az adományok leadhatók a Humán Szolgáltató Központ Szilágyi Erzsébet út 3. szám alatti egységében munkaidőben, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között és pénteken 8 és 14 óra között

– emlékeztetett a polgármester.

Az intézményben egyebek mellett pelenkát, nedves törlőkendőt, tisztálkodási szereket, fogkefét, fogkrémet, női higiénés termékeket, egészségügyi betétet, takarókat, hálózsákokat, matracokat, vitaminokat és bébiételeket várnak. Gyűjtenek továbbá kötszereket, vény nélkül kapható láz-és fájdalomcsillapítót, WC papírt, eldobható evőeszközöket, konzerveket, tartós élelmiszert, valamint állateledel konzerveket egyaránt. Mint megtudtuk, ruhaneműt nem vesz át az intézmény. Ilyen felajánlásokat a Karitász abonyi csoportja fogad a Klapka utca 11.a szám alatt hétfőn fél 9-től 10 óráig és 14 órától 16 óráig, valamint szerdán fél 9-től 10 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában