Sporttörténelmi jelentőségű beruházás

2022.03.02. 17:26

Közlekedésbiztonsági központ épülhet Szolnokon

A HUMDA Magyar Autó-motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. infrastruktúrafejlesztési programjában országos közlekedésbiztonsági és motorsport központok létrehozását tervezi, melyek közül az első Szolnokon épülhet fel.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó/Pexels

A komplexum terveiről, annak térségre gyakorolt hatásairól tartottak szerda délután háttérbeszélgetést az érintettek. Weingartner Balázs a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Szolnokon megrendezett programjaikon óriási érdeklődést tapasztaltak, ami bizonyítja, hogy egy ilyen központ ebben a városban jó helyen lehet.

Olyan gyakorlati tudáshelyet szeretnénk létrehozni, ahol az elméleti tudást is átadhatjuk az érdeklődőknek

– emelte ki az elnök.

A HUMDA Központban többek között egy közlekedésbiztonsági tanpálya, egy világszínvonalú versenygokart pálya és egy bérgokart pálya kaphat majd helyet a kiszolgáló létesítmények mellett. Kalapács Kornél ingatlanfejlesztési és kivitelezési szakember hangsúlyozta, hogy a versenygokart pálya világversenyeknek is otthont adhat, a kiszolgáló-létesítmények pedig egyetemi kutatások támogatására, konferenciák lebonyolítására is alkalmas lesz.

A tervek szerint a Szandai réti bevásárlóparkban helyet kapó komplexumnak a közlekedésbiztonság növelésén, valamint a tehetséggondozáson túl is számos pozitív hatása lesz a térségben. Ahogy azt dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: munkahelyteremtés is egyben, és sok szempontból egy hosszú távú befektetés lehet a központ.

Városmarketing szempontjából is nagyon hangsúlyos

– tette hozzá az előnyök sorában Szalay Ferenc polgármester.

A komplexum a tervek szerint 2024 végére készülhet el.

A koncepcióterv szintjén teljes mértékben előkészítettük, szeretnénk év végére megszerezni az engedélyt. Ezt követően a közbeszerzési eljárások után jövő tavasszal már beszélhetünk arról, hogy mikor indulnak a munkák. Azt gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy valóban a szolnoki HUMDA központ lehessen az első

– mondta el Weingartner Balázs, hozzátette: a beruházás nagyjából tizenhárom milliárd forintba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában