Galériával

2022.03.08. 18:26

Önkéntesek tisztították meg a Tisza hullámterét Szolnokon

Az akció során még arra is ügyeltek az önkéntesek, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot.

Szoljon.hu

Forrás: Kiss János

Az elmúlt hétvége sem telt el hulladékgyűjtő akció nélkül Szolnokon. Szombaton délelőtt természetbarátokkal népesült be a Tisza hullámtere, ahol a Szolnoki ZöldErő csapata igyekezett a lehető legjobban megtisztítani a folyó melletti területet.

Mint bejegyzésükben írják, az áradások alkalmával a megszokott hordalék mellett rengeteg hulladékot is kénytelen szállítani a folyó. A szemét egy része külföldről érkezik, de bőven akad benne hazai is.

Szombaton reggel tizennyolc lelkes önkéntes, köztük öt tizenéves, gyülekezett a Csónakázó-tónál. A háromórás akció során huszonegy zsáknyi hulladéktól szabadították meg a vízpartot, továbbá a parttól távolabb eső területeket is. Az összegyűjtött szemét között egy vashordó és több autógumi is volt. A résztvevők az akció során még arra is ügyeltek, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot.

Elmondásuk szerint további akciókat terveznek majd a hullámtér közelében, mivel bőven akad még tennivaló. A hulladékok elszállításában ismét az NHSZ Szolnok segítette a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában