Döntés

2022.03.08. 11:25

Súlyosították a kiskorút prostitúcióra kényszerítő szolnoki pár büntetését

A Szegedi Ítélőtábla, a bűncselekmény minősítését megváltoztatva, lényegesen súlyosította annak a férfinak és élettársának a büntetését, akik egy nehéz körülmények között élő kiskorú lányt prostitúcióra kényszerítették, majd az ebből szerzett jövedelmét teljes egészében elvették és magukra költötték.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A büntetőügy lezárásáról dr. Szilágyi Lajos, a Szegedi Fellebviteli Főügyészség főügyésze számolt be hírportálunknak. A jogerős ítélet szerint a 26 éves férfi szálláslehetőséget biztosított a nevelőszüleitől elszökött, pénzzel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező 16 éves lány számára. Az odaköltözését követő néhány napon belül megpróbálta őt rávenni arra, hogy a szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységet végezzen, amit a kiskorú lány visszautasított. Erre a férfi megrángatta, két óra hosszat bezárta a lakás egyik szobájába és bántalmazással fenyegetve vette rá a rendszeres prostitúcióra. Miután a férfi élettársa visszaköltözött a lakásba és tudomást szerzett az ott zajló illegális tevékenységről, azt követően a két vádlott, fenyegetéssel és bántalmazással, egy hónapon keresztül közösen felügyelte, illetve irányította a lány „munkáját”, s az abból származó bevételét pedig elvették tőle.

 

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit kerítés bűntette miatt 5 év, míg az élettársát gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség mindkét vádlottal szemben fellebbezett a cselekményük emberkereskedelem bűntettének minősítése és a büntetés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. 

 

Eközben a vádlottak és védőik enyhítés érdekében fellebbeztek. Az ügyészség sikeres fellebbezésének eredményeként a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a vádlottak cselekményét emberkereskedelemnek minősítette és lényegesen súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket. A másodfokú bíróság a férfit 10 év, az élettársát pedig 8 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában