Beruházás

2022.03.26. 06:35

Támogatásból bővítik a jászladányi elvezetőrendszert

Közel 300 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat a csapadékvízrendszer negyedik ütemének megvalósítására.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A projekt a Széchenyi2020 program keretében részesült vissza nem térítendő támogatásban. Uniós forrásból, százszázalékos támogatással Jászladány teljes belterületén épül ki a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer. 

A beruházás célja a település belterületének védelmét szolgáló bel- és csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése, bővítése és a belvízkár-veszélyeztetettség csökkentése. Ezenfelül növeli a környezetbiztonságot és csökkenti a környezeti káreseményeket. 
 

A fejlesztés eredményeként a településen részben belterületen, részben pedig külterületen mintegy ezerhétszáz méter belvízelvezető rendszer épül meg az elkövetkezendő időszakban. Megtudtuk azt is, hogy a projekt legalább hat hátrányos helyzetű lakosnak munkahelyet teremt, ugyanis bevonják őket a munkálatok kivitelezésébe. 

A beruházást a tervek szerint jövő év március végéig fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában